Veganská květáková polévka s kokosovým mlékem, kari a zázvorem

09.01.2016

Recept na netradiční zahřívací veganskou květákovou polévku s kokosovým mlékem, kari kořením a dle chuti i se zázvorem.

INGREDIENCE (cca na 5 porcí):

  • 2 velké brambory
  • ½ květáku
  • ½ litru kokosového mléka
  • 1 čajová lžička sladkého kari koření
  • 1 kávová lžička mletého zázvoru
  • 1 kávová lžička mletého kmínu
  • Špetka mletého muškátového oříšku
  • Sůl (nerafinovaná mořská či himalájská)


POSTUP:

  1. Oloupeme brambory, nakrájíme je na malé kousky a dáme vařit v osolené vodě s kmínem.
  2. Opláchneme květák, rozdělíme na menší růžičky a přidáme vařit k bramborám.
  3. Asi po 5 minutách přidáme do polévky kari, zázvor a muškátový oříšek.
  4. Jakmile jsou brambory i květák uvařené, vypneme sporák a dolijeme ½ litru kokosového mléka.
  5. Asi polovinu polévky rozmixujeme v mixéru a pak vrátíme zpět do hrnce.
  6. Promícháme a polévku servírujeme.


TIP: Pokud máte rádi polévky s cibulkovým základem, můžete si na začátku na kokosovém oleji osmahnout cibuli, pak ji zalít vodou, ve které začnete vařit brambory a květák.