Veganská květáková polévka s kokosovým mlékem, kari a zázvorem
09.01.2016
Recept na netradiční zahřívací veganskou květákovou polévku s kokosovým mlékem, kari kořením a dle chuti i se zázvorem.
INGREDIENCE (cca na 5 porcí):
- 2 velké brambory
- ½ květáku
- ½ litru kokosového mléka
- 1 čajová lžička sladkého kari koření
- 1 kávová lžička mletého zázvoru
- 1 kávová lžička mletého kmínu
- Špetka mletého muškátového oříšku
- Sůl (nerafinovaná mořská či himalájská)
POSTUP:
- Oloupeme brambory, nakrájíme je na malé kousky a dáme vařit v osolené vodě s kmínem.
- Opláchneme květák, rozdělíme na menší růžičky a přidáme vařit k bramborám.
- Asi po 5 minutách přidáme do polévky kari, zázvor a muškátový oříšek.
- Jakmile jsou brambory i květák uvařené, vypneme sporák a dolijeme ½ litru kokosového mléka.
- Asi polovinu polévky rozmixujeme v mixéru a pak vrátíme zpět do hrnce.
- Promícháme a polévku servírujeme.
TIP: Pokud máte rádi polévky s cibulkovým základem, můžete si na začátku na kokosovém oleji osmahnout cibuli, pak ji zalít vodou, ve které začnete vařit brambory a květák.