Veganská dýňovo-pórková polévka s hráškem

09.01.2017
Recept alá "co dům dal". A tak vznikla veganská dýňovo-pórková polévka s hráškem. A jelikož chutnala i dětem, recept sdílíme i zde s Vámi. Můžete vyzkoušet. :-)

INGREDIENCE:

  • 1 větší cibule
  • Olivový olej (na smažení cibulky)
  • Lžička dýňového oleje
  • Kousek máslové dýně (stačí asi hrnek nakrájených kousků)
  • Velká brambora
  • Menší pórek
  • 2 až 3 stroužky česneku
  • Koření (mletý kmín, česnek medvědí, sladké kari)
  • Sůl (mořská nerafinovaná, bez přídavku jódu)


POSTUP:

  1. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme vodu a na kostky nakrájenou dýni a brambory.
  3. Vaříme, po chvilce osolíme, přidáme koření, na kolečka nakrájený pórek a vymáčkneme/prolisujeme česnek.
  4. Až jsou brambory a dýně uvařené, polévku na chvíli odstavíme.
  5. Po cca 5 minutách přidejte lžičku dýňového oleje a rozmixujte tyčovým mixérem přímo v hrnci nebo v mixéru.
  6. Poté přidejte hrášek čerstvý anebo mražený.
  7. Servírujte.