Veganská dýňovo-pórková polévka s hráškem
09.01.2017
Recept alá "co dům dal". A tak vznikla veganská dýňovo-pórková polévka s hráškem. A jelikož chutnala i dětem, recept sdílíme i zde s Vámi. Můžete vyzkoušet. :-)
INGREDIENCE:
- 1 větší cibule
- Olivový olej (na smažení cibulky)
- Lžička dýňového oleje
- Kousek máslové dýně (stačí asi hrnek nakrájených kousků)
- Velká brambora
- Menší pórek
- 2 až 3 stroužky česneku
- Koření (mletý kmín, česnek medvědí, sladké kari)
- Sůl (mořská nerafinovaná, bez přídavku jódu)
POSTUP:
- Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli.
- Přidáme vodu a na kostky nakrájenou dýni a brambory.
- Vaříme, po chvilce osolíme, přidáme koření, na kolečka nakrájený pórek a vymáčkneme/prolisujeme česnek.
- Až jsou brambory a dýně uvařené, polévku na chvíli odstavíme.
- Po cca 5 minutách přidejte lžičku dýňového oleje a rozmixujte tyčovým mixérem přímo v hrnci nebo v mixéru.
- Poté přidejte hrášek čerstvý anebo mražený.
- Servírujte.