Raw čokoládové vánoční bonbóny (raw food)
11.11.2016
Recept na raw čokoládové bonbóny, které můžete použít i jako raw vánoční cukroví. Stačí použít formu s vánočními motivy a připravíte si vánoční raw čokoládky, kterými zpestříte vaše vánoční cukroví či cukrawí.
INGREDIENCE (na cca 12-14 bonbónů):
- 60 g raw kakaového másla – raw cocoa butter
- 55-60 g nepraženého kakaového prášku – raw kakao
- 1 polévková lžíce panenského kokosového oleje
- 2 až 3 polévkové lžíce raw agáve sirupu nebo kokosového palmového nektaru
POSTUP:
- Nastrouháme kakaové máslo a necháme ho rozpustit v misce na topení anebo ve vodní lázni. Opatrně, aby se nepřehřálo.
- Na topení nebo ve vodní lázni rozpustíme lžíci kokosového oleje.
- Sirup vyndáme z ledničky, aby se ohřál na pokojovou teplotu.
- Do rozpuštěného kakaového másla pomalu přisypáváme raw kakao a stále mícháme.
- Do směsi vmícháme opatrně sirup.
- Pokud je čokoláda hladká a né příliš hustá, můžeme ji již takto vlít do formiček. Pokud je čokoláda hustá, vmícháme do ní rozpuštěný kokosový olej.*
- Čokoládu vlijeme do silikonových formiček a dáme ztuhnout do mrazničky nebo ledničky.
- Vyklopíme z formy a skladujeme v ledničce.
Raw kakaové máslo
Tip: Některé ingredience v raw kvalitě seženete například v e-shopu VitalVibe.cz »