Domácí mangová vegan zmrzlina (raw food)
07.08.2014
Vitariánský a veganský recept na domácí mangovou či mangovo-banánovou raw zmrzlinu. Pro krémovější konzistenci jsou přidány i kešu ořechy, ale lze je vynechat. Zdravá osvěžující zmrzlina přirozeně bez cukru, bez mléka, bez laktózy, bez barviv, bez zbytečných éček a konzervantů, bez ztužovacích přísad.
INGREDIENCE cca na 2 porce:
- Půlka čerstvého manga anebo hrst plátků sušeného manga (bez cukru a siřidel), které předem namočíme do studené vody (cca na 4 hodiny či přes noc)
- 3 menší zralé banány
- Lžíce natural kešu ořechů namočených do studené/vlažné vody na cca 4 hodiny (lze vynechat)
- Lžička agávového sirupu (lze vynechat)
POSTUP:
- Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme zmrazit na 3 až 5 hodin. Poté vyndáme banány z mrazničky a dáme je do mixéru.
- Přidáme propláchnuté změklé kešu ořechy a změklé namočené plátky sušeného manga, u kterých ale scedíme šťávu (tu vypijeme nebo použijeme třeba do smoothie). Pokud máme čerstvé mango, přidáme čerstvé.
- Všechno opatrně rozmixujeme, zpočátku po pulsních otáčkách, abychom nezavařili zmrzlými kousky banánu mixér.
- Ochutnáme, dle potřeby dosladíme troškou agáve sirupu.
- Hned podáváme.