Čokoládové bonbóny s konopnými semínky (cukroví)

21.11.2016
O konopných semínkách a jejich blahodárných účincích na lidský organismus jste už určitě slyšeli. A pokud máte rádi čokoládu, tak proč nespojit radost a potěšení s něčím pro zdraví prospěšným. Zkuste si doma vyrobit čokoládové veganské bonbóny s konopnými semínky. Můžete je zařadit mezi vánoční cukroví. Jednoduchý recept najdete níže. Konopná semínka mají oříškovou chuť, obsahují asi 33 % bílkovin, jsou zdrojem kompletního spektra mastných kyselin a také zdrojem mnoha minerálů a vitamínů, jako třeba draslík, fosfor, zinek, železo, vitamín E a B6.

INGREDIENCE (SUROVINY) na cca 10 bonbónů:

  • 150 g veganské hořké čokolády (ideálně s třtinovým nebo kokosovým cukrem, bez sójového lecitinu, tedy nejlépe složení jen: kakaová hmota, kakaové máslo, třtinový nebo kokosový cukr)
  • 1 polévková lžíce loupaných konopných semínek
  • Sirup (lze vynechat) – raw kokosový nektar, rýžový sirup, agáve sirup apod.


POSTUP:

  1. Nachystáme si silikonovou formu na bonbóny a na dno vsypeme trochu konopných semínek.
  2. Připravíme si vodní lázeň: Uvaříme vodu v rychlovarné konvici a přelijeme ji na dno hrnce. Na hrnec položíme skleněnou mísu nebo přímo nádobu na rozpouštění čokolády (misku do vodní lázně).
  3. Čokoládu nalámeme na kousky a vložíme do misky ve vodní lázni.
  4. Přidáme sirup (pokud chceme čokoládu sladší), ale nesmí být studený z ledničky, čokoláda by se mohla srazit. Sirup by měl mít pokojovou teplotu.
  5. Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme čokoládu až do hladka.
  6. Čokoládou naplníme připravenou formu.
  7. Dáme do lednice, případně do mrazničky ztuhnout.