Čokoládové bonbóny s konopnými semínky (cukroví)
21.11.2016
O
konopných semínkách a jejich blahodárných účincích na lidský organismus
jste už určitě slyšeli. A pokud máte rádi čokoládu, tak proč nespojit
radost a potěšení s něčím pro zdraví prospěšným. Zkuste si doma vyrobit čokoládové veganské bonbóny s konopnými semínky. Můžete je zařadit mezi vánoční cukroví.
Jednoduchý recept najdete níže. Konopná semínka mají oříškovou chuť,
obsahují asi 33 % bílkovin, jsou zdrojem kompletního spektra mastných
kyselin a také zdrojem mnoha minerálů a vitamínů, jako třeba draslík,
fosfor, zinek, železo, vitamín E a B6.
INGREDIENCE (SUROVINY) na cca 10 bonbónů:
- 150 g veganské hořké čokolády (ideálně s třtinovým nebo kokosovým cukrem, bez sójového lecitinu, tedy nejlépe složení jen: kakaová hmota, kakaové máslo, třtinový nebo kokosový cukr)
- 1 polévková lžíce loupaných konopných semínek
- Sirup (lze vynechat) – raw kokosový nektar, rýžový sirup, agáve sirup apod.
POSTUP:
- Nachystáme si silikonovou formu na bonbóny a na dno vsypeme trochu konopných semínek.
- Připravíme si vodní lázeň: Uvaříme vodu v rychlovarné konvici a přelijeme ji na dno hrnce. Na hrnec položíme skleněnou mísu nebo přímo nádobu na rozpouštění čokolády (misku do vodní lázně).
- Čokoládu nalámeme na kousky a vložíme do misky ve vodní lázni.
- Přidáme sirup (pokud chceme čokoládu sladší), ale nesmí být studený z ledničky, čokoláda by se mohla srazit. Sirup by měl mít pokojovou teplotu.
- Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme čokoládu až do hladka.
- Čokoládou naplníme připravenou formu.
- Dáme do lednice, případně do mrazničky ztuhnout.