Banánovo-karobový krémový dezert s broskemi (raw food)

25.07.2016

Recept na vegan raw food banánovo-karobový krémový dezert s broskvemi. Recept na dezert přirozeně bez mléka a laktózy, bez vajíček, bez přidaného cukru, bez sóji, bez lepku, bez éček a konzervantů. Zdravý sladký dezert, který zasytí i jako snídaně nebo svačina. Tento dezert je sladký sám o sobě, není třeba ho už ničím doslazovat. Pokud si však potrpíte na hodně sladké, tak přidejte třeba trošku kokosového nektaru.

INGREDIENCE na cca 3 porce:

  • 3 zralé broskve
  • 3 zralé banány
  • 2 hrsti natural kešu ořechů
  • 3 čajové lžičky panenského kokosového oleje
  • 2 polévkové lžíce raw (nepraženého) karobového prášku

POSTUP:

  1. Broskve očistíme, vypeckujeme, 2 nakrájíme na menší kousky a jednu dáme do mixovací nádoby.
  2. Na dno pohárů či skleniček dáme pár kousků (asi třetinu) broskve.
  3. V mixéru nebo robotu rozmixujeme kešu ořechy s banány, jednou broskví a kokosovým olejem.
  4. Asi polovinu vzniklého krému dáme do skleniček na nakrájené kousky ovoce.
  5. Na to vytvoříme vrstvu z další třetiny nakrájených kousků broskve.
  6. Do mixovací nádoby, kde máme zbylou půlku krému, přidáme raw karob a umixujeme do hladka.
  7. Karobový krém navrstvíme do pohárů a ozdobíme zbylými kousky broskve.
  8. Dáme do ledničky aspoň na 30 minut vychladit a poté servírujeme.

Tip: Ingredience na tento raw dezert seženete například v e-shopu VitalVibe.cz » Na první nákup můžete získat slevu 7 %, zadáte-li u objednávky slevový kód ve tvaru: vitastylecz

Další raw food recepty »