Banánovo-jahodový krémový dezert (raw food)
04.08.2015
Jednoduchý raw food recept na banánovo-jahodový krémový veganský dezert či snídani. A výsledek "mňamózní". Chutná i dětem. Vitariánský, veganský a bezlepkový dezert, bez přidaného rafinovaného cukru.
INGREDIENCE na cca 3 porce:
- 3 lžíce natural kešu ořechů
- 2 zralé banány
- 300 až 500 g zralých jahod
- 1 polévková lžíce agáve sirupu nebo kokosového nektaru
- Pár kapek čerstvé citronové šťávy
POSTUP:
- Rozmixujeme kešu ořechy a 2 oloupané zralé banány do krémové konzistence.
- Očistíme jahody a na dno 3 skleniček (misek) nakrájíme pár jahod.
- Na jahody navrstvíme banánový kešu krém.
- Dáme si stranou 3 celé jahody.
- Zbytek jahod rozmixujeme se lžící sirupu a pár kapkami citronové šťávy a ve skleničkách vytvoříme poslední jahodovou vrstvu.
- Ozdobíme celou jahodou (případně i lístkem čerstvé máty, máte-li ji po ruce).
- Dáme do ledničky alespoň na 30 minut zchladit, poté servírujeme.
Tip: Některé raw ingredience na tento dezert seženete například v e-shopu VitalVibe.cz »