Banánovo-jahodový krémový dezert (raw food)

04.08.2015

Jednoduchý raw food recept na banánovo-jahodový krémový veganský dezert či snídani. A výsledek "mňamózní". Chutná i dětem. Vitariánský, veganský a bezlepkový dezert, bez přidaného rafinovaného cukru.

INGREDIENCE na cca 3 porce:

  • 3 lžíce natural kešu ořechů
  • 2 zralé banány
  • 300 až 500 g zralých jahod
  • 1 polévková lžíce agáve sirupu nebo kokosového nektaru
  • Pár kapek čerstvé citronové šťávy


POSTUP:

  1. Rozmixujeme kešu ořechy a 2 oloupané zralé banány do krémové konzistence.
  2. Očistíme jahody a na dno 3 skleniček (misek) nakrájíme pár jahod.
  3. Na jahody navrstvíme banánový kešu krém.
  4. Dáme si stranou 3 celé jahody.
  5. Zbytek jahod rozmixujeme se lžící sirupu a pár kapkami citronové šťávy a ve skleničkách vytvoříme poslední jahodovou vrstvu.
  6. Ozdobíme celou jahodou (případně i lístkem čerstvé máty, máte-li ji po ruce).
  7. Dáme do ledničky alespoň na 30 minut zchladit, poté servírujeme.

Tip: Některé raw ingredience na tento dezert seženete například v e-shopu VitalVibe.cz »

Další raw food recepty »