Veganský tofu banánový krém s nektarinkami

18.07.2016 14:26

Recept na veganský sladký krémový dezert z tofu, rýžového mléka, banánů a sirupu. Smíchat ho můžete s jakýmkoli oblíbeným ovocem, například s nektarinkami. Recept bez lepku, laktózy a bez bílého cukru. Vyzkoušejte více druhů natural tofu, mají lehce odlišné chutě – některé jsou více do „tvarohova“, některé méně. Zkoušejte, testujte :-) Stejně tak můžete zkusit místo rýžového natural mléka dát jiné rostlinné.


INGREDIENCE:

  • 1 balení tofu natural bez lepku (cca 200 g)
  • 120-150 ml rýžového mléka (nebo jiného rostlinného)
  • 2 zralé banány
  • 2 až 3 polévkové lžíce agáve sirupu nebo kokosového nektaru (koupíte zde »)
  • 3 zralé nektarinky


POSTUP:

  1. Do mixovací nádoby dáme rozlámané tofu, 2 banány, rýžové mléko (nejprve raději méně) a sirup a vše rozmixujeme dohladka.
  2. Očistíme nektarinky a nakrájíme je na kousky.
  3. Do misek či pohárků klademe střídavě vrstvu nektarinek a krému.
  4. Dáme vychladit do ledničky.


Pozn.: Rostlinného mléka dejte dle vaší představy o finální hustotě krému.

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2023 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode