Kakaovo-banánový tofu krémový dezert s malinami

27.07.2016 20:14

Jednoduchý a rychlý recept na sladký kakaovo-banánový tofu krémový dezert s malinami. Veganský a bezlepkový recept, bez přidaného cukru. Jako sladidlo stačí lžička javorového nebo agáve siurupu, případně kokosového nektaru. Doporučuji použít čistý raw kakaový prášek, pro zvýšení nutriční hodnoty dezertu.


INGREDIENCE:

  • 1 balení tofu natural bez lepku (cca 200 g)
  • 3 zralé banány
  • 3 polévkové lžíce raw kakaa (koupíte zde »)
  • 1 polévková lžíce panenského kokosového oleje (koupíte zde »)
  • 1 čajová lžička agáve sirupu nebo kokosového nektaru (koupíte zde »)
  • cca 125-150 g malin



POSTUP:

  1. Do mixovací nádoby dáme rozlámané tofu, banány, kokosový olej a sirup a vše rozmixujeme do krémova.
  2. Maliny opláchneme a rozdělíme cca na třetiny. Třetinu malin dáme na dno pohárů či skleniček.
  3. Asi 2/3 krému navrstvíme do pohárů na maliny a na krém dáme další vrstvu malin.
  4. Do zbytku krému dáme nepražený raw kakaový prášek a promícháme.
  5. Vytvoříme kakaovou vrstvu a ozdobíme zbytkem malin.
  6. Dáme vychladit do ledničky aspoň na 30 minut, poté servírujeme.


Pozn.: Je dobré vyzkoušet více druhů natural tofu, mají lehce odlišné chutě – některé jsou více do „tvarohova“, některé méně. Záleží tedy na Vašich chuťových preferencích.

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2023 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode