Bezlepkový veganský vanilkový puding s rýžovým mlékem a rýžovými piškoty

16.07.2016 18:07

Jednoduchý recept na bio vegan vanilkový puding s rýžovým mlékem a rýžovými bezlepkovými piškoty. Piškoty můžete samozřejmě vynechat, ty už nejsou veganské. Použila jsem do něj kokosový cukr, který puding ztmaví, takže na první pohled vypadá spíš jako čokoládový. Vanilkový puding Amylon obsahuje bio kukuřičný škrob, bio mletou vanilku a vanilkový extrakt. Bezlepkové rýžové piškoty značky Biopekárna Zemanka obsahují bio vejce, bio třtinový cukr, bio mouku kukuřičnou a rýžovou. Žádné kypřící látky.


INGREDIENCE na 3 až 4 porce:

  • Vanilkový puding v prášku bez lepku s bio vanilkou (Amylon)
  • Půl litru rýžového mléka natural
  • 2 lžíce kokosového cukru - organic coconut sugar (koupíte zde »)
  • Bezlepkové rýžové piškoty (např. Biopekárna Zemanka)


POSTUP:

  1. Odměříme ½ litru rýžového mléka a do kastrůlku nalijeme cca 2/3 jeho množství
  2. Přidáme 2 lžíce kokosového cukru
  3. Do zbytku rýžového mléka vsypeme obsah sáčku na puding a pořádně promícháme
  4. Mléko v kastrůlku zahřejeme k varu, poté přidáme zbytek mléka s pudingem a za stálého míchání vaříme 2 minuty.
  5. Poté nalejeme puding do misek či pohárků s piškoty, až puding trochu zchladne, dáme do ledničky vychladit.

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

 

 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2023 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode