Archiv článků
-
31.03.2015 21:35
O knize: Neuvěřitelná potápěčská dobrodružství. Skutečné příběhy z hlubin.
Kniha "Neuvěřitelná potápěčská dobrodružství“ je napínavá sbírka potápěčských příběhů, kterou ocení nejen potápěči, ale všichni, kterým jsou blízká dobrodružství na hladině a pod hladinou. V knize najdete příběhy veselé, smutné, triumfální, ale i příběhy tragické. Přečtete si o odvaze a lásce k...
-
30.03.2015 18:56
Z knihy: Mise MM aneb Mesiáš přijde za sedm dní… od Mgr. Miroslavy Malaníkové
Anotace ke knize "Mise MM aneb Mesiáš přijde za sedm dní": Do konce roku 2012 zbývá už necelých 14 dní. Prorokové všech dob zvěstovali „konec nám známého světa“ na určité datum, 21. 12. 2012. Mary, pražská lékařka pátrá právě v těchto dnech po původu paranormálního jevu na rodinné fotografii –...
-
28.03.2015 20:38
Lupenka, akné a atopický ekzém a jejich alternativní léčení podle bylinkáře Martina Kolára
Výňatek z knihy LEXIKON ZDRAVÍ, od bylinkáře Martina Kolára, na téma kožních potíží, jakými jsou lupenka (psoriáza), akné a atopický ekzém. Jak vidí tyto kožní nemoci pan Kolár a jaké navrhuje alternativní postupy léčení? LUPENKA Lupenka (psoriáza) je nepříjemným chronickým onemocněním na...
-
23.03.2015 18:45
O knize: Bio&dítě – zdravá výživa dětí bio i nebio
O knize Bio&dítě – zdravá výživa dětí bio i nebio, Jaroslav Foršt: To nejcennější, co lidstvo má, jsou jeho děti. Nejcennějším pro člověka je jeho potomek. Jak pro něj zajistit to nejlepší? Od věků stojí rodiče zas a znovu před touto otázkou a dnešek není žádnou výjimkou. Dnešní doba již...
-
22.03.2015 22:08
Makový závin aneb nepečený makovec podle Rawman & Rawoman (raw food)
Vitariánský recept na nepečený makový závin aneb makovec podle webu www.rawmanrawoman.com. Bezlepkový, veganský raw food recept bez přidaného cukru. INGREDIENCE na cca 20 kousků: Na těsto: 150 g pohanky (nenaklíčená nebo naklíčená) 50 g lněného semínka 50 g datlí ¼ čajové lžičky soli 50 g...
-
18.03.2015 21:27
Kvasinky, kvasinkové infekce a jejich alternativní léčení podle bylinkáře Martina Kolára
Kvasinkové infekce, kvasinky, kandida… Saccharomyces aneb cukrová houba… Kdo jste se již s tímto problémem setkal „na vlastní kůži“, jistě víte, jak moc umí kvasinky znepříjemnit život, jak zákeřně se v našich tělech dokáží při přemnožení chovat a co vše dokáží způsobit. Zajímalo mne, jak se dívá...
-
17.03.2015 21:21
O knize: ŽIVÁ STRAVA - Mé nejlepší recepty, Věra Talandová
Tak jak to tedy je s tou „optimální stravou“ pro zdraví těla a duše? Existuje spousta výživových směrů a všechny jsou vymyšlené lidmi. Některé jsou tak složité, až jsou nepřirozené. Některé vycházejí ze staletých i tisíciletých zkušeností. Mohou být dobré, ale pořád jsou to umělé systémy. Člověk se...
-
17.03.2015 17:37
Žampionová polévka z marinovaných žampionů portobello a avokáda (raw food)
Raw food recept na vitariánskou polévku z marinovaných portobello žampionů a avokáda. Jednoduchá vydatná polévka, připravená dle pravidel raw food stravy. Veganský, vegetariánský a bezlepkový recept. Pokud si polévku děláte v chladnějším období, přidejte si do ní trošku kayenského pepře nebo...
-
16.03.2015 17:12
Rozhovor s Evou Kavkovou aneb kousek životního příběhu jedné tvořivé, podnikavé a odvážné ženy
Když jsem se rozhodla, že na webu VitaStyle.cz vytvořím sekci Rozhovory se zajímavými lidmi, jejichž „obyčejně-neobyčejné“ příběhy by mohly být inspirací pro mnoho z nás, jako první mi přišla na mysl právě Eva Kavková. S Evou jsem se seznámila díky syrové stravě alias raw food, kterou jsem začala...
-
15.03.2015 15:11
Vitariánské semínkovo-mandlové krekry s mrkví, sezamem a pohankou (raw food)
Vitariánský recept na domácí raw semínkovo-mandlové krekry s mrkví, sezamem a pohankou. Bezlepkový a veganský recept, bez přidaného cukru, bez umělých konzervantů. Raw krekry se dají použít jako náhražka kupovaného pečiva a krekrů. Jsou skvělé k salátům a polévkám, nebo s jakoukoli domácí...
Nejnovější články
-
14.12.2021 18:50
Klasika českých domácností - linecké cukroví, ale tentokráte bez lepku
Linecké slepované cukroví - klasika s rakouským původem je vánoční stálicí v českých...
-
12.12.2021 22:18
Mandlové pařížské tyčinky s šípkovou marmeládou a citronovou polevou
Recept na mandlové pařížské tyčinky s šípkovou marmeládou a citronovou ledovou polevou – vánoční...
-
10.12.2021 20:59
Ořechová srdíčka - recept na vánoční bezlepkové ořechové cukroví
Bezlepkový recept na ořechové cukroví. Podle tvaru, který jsme u nás doma nejčastěji používali,...
-
08.12.2021 17:30
Recept na bezlepkové Kakaové bobky (knoflíky)
Recept pro milovníky kakaa - vánoční kakaové bobky (či kakaové knoflíky) jsem zdědila od mé mámy, a...
-
03.12.2021 16:30
Bezlepkové zázvorky - recept na vánoční cukroví
Vánoční zázvorky či zázvorové sušenky patří k cukroví, které se peče obvykle mezi prvními, podobně...
-
02.12.2021 11:37
Bezlepkové perníčky z pohankové mouky - recept na domácí cukroví bez lepku
Vyzkoušejte oblíbený recept na domácí bezlepkové pohankové perníčky bez másla a bez bílého cukru....
-
01.12.2021 18:00
Pařížské tyčinky aneb bezlepkový a bezlaktózový recept na vánoční cukroví
Toto vánoční cukroví, tedy pařížské tyčinky, patří k mým oblíbeným, neb mám vlastně ráda každé...
-
07.04.2021 07:15
Světový den zdraví aneb co můžeme pro sebe udělat?
Článek o tom, nad čím bychom se mohli - nebo spíše měli - zamyslet nejen 7. dubna, ve Světový den...
-
17.12.2020 13:25
Recept na domácí Šípkové cukroví
Název Šípkové cukroví je podle toho, že v receptu je použita šípková marmeláda. Toto vánoční...
-
05.12.2020 20:26
Recept na skořicové cukroví aneb další bezlepkový a bezlaktózový recept
Vánoce jsou spojené s pečením cukroví, a k tomu bezpochyby patří vůně vanilky, perníkového koření...