Archiv článků

  • 21.07.2015 14:34

    Banánovo–malinový chia pudink (raw food)

    Recept na banánovo–malinový chia pudink. Bezlepkový, veganský a vitariánský recept, připravený dle principů raw food stravy. INGREDIENCE na 3 porce: Na chia pudink: 3 polévkové lžíce chia semínek (koupíte zde ») 300 ml banánového mléka (tj. rozmixovaný 1 banán s 2 dcl vody) Lžička agáve...

  • 14.07.2015 10:11

    Cizrnový humus (hoummos, hummus) aneb cizrnová pasta, dip, pomazánka či kaše

    Recept na cizrnový humus (hummus, hoummos). Oblíbená vegetariánská pochoutka, pocházející pravděpodobně z oblastí Středozemí a blízkého Východu. Humus najdete v receptech libanonské kuchyně, turecké a řecké kuchyně, ale také třeba marocké kuchyně. Cizrnový humus se dá konzumovat jako pomazánka na...

  • 21.06.2015 14:17

    Malá reportáž z centra Varšavy aneb tipy na raw food, veganská a vegetariánská jídla

    V půlce června 2015 jsem byla 2 dny ve Varšavě, a jelikož jsem jako převážná vitariánka hledala, kde se najíst ve stylu raw food nebo alespoň vegansky či vegetariánsky, bez cukru a ideálně bez lepku, rozhodla jsem se s Vámi podělit o svou malou zkušenost. A byla vcelku příjemná. Pokud budete...

  • 20.06.2015 19:50

    Rozhovor s Petrem Hanischem: „Když člověk věří své cestě, měl by po ní jít a nenechat se zviklat těmi, kteří ji nevěří.“

    Pro další rozhovor pro VitaStyle.cz jsem si vybrala zajímavého muže, který o sobě například tvrdí, že je milovníkem všeho opravdového a přirozeného, výtvarníkem s fotografickými ambicemi, gurmánem s německými předky, srdcařem milujícím anglický humor a žákem známé pražské výtvarnice Jitky Hilské....

  • 15.06.2015 17:53

    Banánovo–mangový chia pudink (raw food)

    Recept na Banánovo–mangový chia pudink, kterým můžeme zpestřit jakoukoli oslavu. Pro větší efekt servírujeme ve skleničkách nebo skleněných miskách. Přirozeně bezlepkový a veganský raw food recept. INGREDIENCE na 2 porce: Na spodní vrstvu: 3 polévkové lžíce chia semínek (koupíte zde ») 300 ml...

  • 11.06.2015 12:34

    Borůvkový krémový dezert (raw food)

    Jednoduchý recept na raw borůvkový krémový dezert, který můžete všelijak obměňovat a dle oblíbených druhů ovoce a aktuálních domácích zásob vytvářet různé ovocné krémové variace tohoto dezertu. Recept patřící do kategorie raw food, živá strava, syrová strava či vitariánství. INGREDIENCE na 2...

  • 09.06.2015 16:32

    Veganský tatarák s kapiemi a základem ze slunečnicových semínek (raw food)

    Vzhledem k tomu, že nejen u nás, ale obecně je celkem problém koupit a rozpoznat tak akorát zralé avokádo, které opravdu dobře chutná, zkoušela jsem variantu pro veganský raw tatarák bez nutnosti použití avokád. Jako základ tohoto receptu byla tedy použita slunečnicová semínka. Hodí se k jídlu jako...

  • 04.06.2015 15:18

    Míchaná zelenina s divokou rýží, vlašskými ořechy a marinovanými rajčaty

    Jednoduchý vydatný veganský letní oběd, zároveň bez lepku, bez vajec, bez přidaného cukru. Kombinace čerstvé zeleniny, vlašských ořechů, natural a divoké rýže a kvalitních za studena lisovaných olejů – z vlašských ořechů a olivového. Pokud nejste vegani a jíte občas kvalitní sýry, můžete si k...

  • 03.06.2015 13:38

    Koprová krémová polévka (raw food)

    Veganská krémová koprová raw polévka s avokádem a kešu ořechy. Připravena podle principů živé syrové stravy alias raw food.   INGREDIENCE na cca 2 porce: Svazek čerstvého kopru Zralé avokádo (například odrůda Haas) 2 polévkové lžíce natural kešu ořechů (namočených cca 2 hodiny ve studené...

  • 17.05.2015 19:59

    Rozhovor s Bárou Novotnou aneb povídání nejen na téma: Žena a reklama

    ... "A když to vydržíš až do večera, nepapat, tak uvidíš zlatý prasátko… Ale tati…? ... no…? A bude mít ty velký zahnutý zuby nahoru? Musíš vydržet a budou i zuby… Ne ne, já nemusím, já už ho vidím! Jééééé…“ Víte, z čeho je tento citovaný rozhovor tatínka řezajícího vánoční stromek v lese, s...

Záznamy: 61 - 70 ze 118
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2021 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode