Archiv článků

  • 30.01.2016 13:55

    Ořechovo-semínkové sušenky (raw food)

    Raw food recept na domácí bezlepkové ořechovo-semínkové sušenky. Vitariánský a veganský recept, bez přidaného cukru a umělých sladidel, bez lepku, vajec či mléka. Tyto raw sušenky můžete jíst samotné, třeba ke kávě, čaji či kakau, anebo se dají použít jako náhražka kupovaného pečiva. Dělám si je...

  • 24.01.2016 13:50

    Čokoládové bonbóny s konopnými semínky (cukroví)

    O konopných semínkách a jejich blahodárných účincích na lidský organismus jste už určitě slyšeli. A pokud máte rádi čokoládu, tak proč nespojit radost a potěšení s něčím pro zdraví prospěšným. Zkuste si doma vyrobit čokoládové veganské bonbóny s konopnými semínky. Můžete je zařadit mezi vánoční...

  • 09.01.2016 17:19

    RECEPT: VEGANSKÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

    Nový recept na zahřívací veganskou květákovou polévku s kokosovým mlékem, kari kořením a dle chuti i se zázvorem. Přečíst celý článek (recept) »

  • 09.01.2016 16:41

    Veganská květáková polévka s kokosovým mlékem, kari a zázvorem

    Recept na zahřívací veganskou květákovou polévku s kokosovým mlékem, kari kořením a dle chuti i se zázvorem. INGREDIENCE (cca na 5 porcí): 2 velké brambory ½ květáku ½ litru kokosového mléka 1 čajová lžička sladkého kari koření 1 kávová lžička mletého zázvoru 1 kávová lžička mletého...

  • 22.12.2015 21:25

    Veganské vánoční čokoládové bonbóny s kustovnicí

    Většina z Vás už asi slyšela o kustovnici čínské neboli Goji. Kustovnice je známá pro vysoký obsah vitamínu C, antioxidantů, ale také pro beta-karoten, vitamíny řady B, vitamín E a další významné látky. Goji se řadí mezi super potraviny a mluví se o ní často jako o bylině dlouhověkosti a všeléku....

  • 01.12.2015 14:45

    Banánovo-rakytníkové smoothie s kokosovým mlékem

    Osvěžující koktejl plný vitamínů, bez živočišného mléka a bez přidaného cukru. Díky kyselým oranžovým plodům rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides) doplníme zásobu vitamínu C, E, B, karotenů a dalších cenných látek a živin. Nejlepší je, když máte možnost na výrobu koktejlu alias smoothie...

  • 22.10.2015 13:19

    Bramborovo-dýňová polévka

    Jednoduchý recept na domácí bramborovo-dýňovou polévku ze zelené dýně. Veganská, bezlepková polévka. Můžete použít samozřejmě i jiné druhy dýní, polévka bude mít různé barevné odstíny. V tomto receptu jsem použila štýrský dýňový olej, který má krásnou ořechovou vůni a výraznější chuť. Je to olej,...

  • 10.09.2015 12:06

    Na plnění přání není nikdy pozdě aneb Cesta do Bhútánského království a Nepálu

    Tento článek jsem plánovala zpracovat nejprve jako klasický rozhovor se ženou, s kterou jsem se seznámila díky našemu společnému koníčku, kterým je zpívání ve sboru Lucky Voice Band. Jmenuje Stanislava Marešová a pro mne je to žena, která je obdařena mnoha talenty, z nichž některé jsou více...

  • 27.08.2015 13:52

    Zeleninové jáhloto s domácím petrželkovým pestem

    Bezlepkový recept na jáhlové rizoto alias jáhloto s čerstvou zeleninou a s domácím petrželkovým pestem. Vhodné i pro vegany, vegetariány, celiaky (bezlepkáře) či osoby držící protikvasinkovou dietu. V receptu je i hodně čerstvé zeleniny, díky čemuž si jídlo zachová více vitamínů a dalších...

  • 05.08.2015 16:02

    Kapiovo-bramborová kaše, veganský tatarák nebo pomazánka

    Brambory, červené papriky kapie a červená cibule. Základ pro veganskou kapiovo-bramborovou „kaši“. Tuto „kašovitou hmotu“ můžete použít různě – dle příležitosti, nálady a chuti. Hned po vyrobení je kaše ještě teplá, takže ji můžete použít jako přílohu k hlavnímu jídlu, po vychladnutí pak třeba...

Záznamy: 51 - 60 ze 118
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>

Reklama:

Nejnovější články

Všechny články

© 2015-2021 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode