Archiv článků

  • 01.12.2015 14:45

    Banánovo-rakytníkové smoothie s kokosovým mlékem

    Osvěžující koktejl plný vitamínů, bez živočišného mléka a bez přidaného cukru. Díky kyselým oranžovým plodům rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides) doplníme zásobu vitamínu C, E, B, karotenů a dalších cenných látek a živin. Nejlepší je, když máte možnost na výrobu koktejlu alias smoothie...

  • 22.10.2015 13:19

    Bramborovo-dýňová polévka

    Jednoduchý recept na domácí bramborovo-dýňovou polévku ze zelené dýně. Veganská, bezlepková polévka. Můžete použít samozřejmě i jiné druhy dýní, polévka bude mít různé barevné odstíny. V tomto receptu jsem použila štýrský dýňový olej, který má krásnou ořechovou vůni a výraznější chuť. Je to olej,...

  • 10.09.2015 12:06

    Na plnění přání není nikdy pozdě aneb Cesta do Bhútánského království a Nepálu

    Tento článek jsem plánovala zpracovat nejprve jako klasický rozhovor se ženou, s kterou jsem se seznámila díky našemu společnému koníčku, kterým je zpívání ve sboru Lucky Voice Band. Jmenuje Stanislava Marešová a pro mne je to žena, která je obdařena mnoha talenty, z nichž některé jsou více...

  • 27.08.2015 13:52

    Zeleninové jáhloto s domácím petrželkovým pestem

    Bezlepkový recept na jáhlové rizoto alias jáhloto s čerstvou zeleninou a s domácím petrželkovým pestem. Vhodné i pro vegany, vegetariány, celiaky (bezlepkáře) či osoby držící protikvasinkovou dietu. V receptu je i hodně čerstvé zeleniny, díky čemuž si jídlo zachová více vitamínů a dalších...

  • 05.08.2015 16:02

    Kapiovo-bramborová kaše, veganský tatarák nebo pomazánka

    Brambory, červené papriky kapie a červená cibule. Základ pro veganskou kapiovo-bramborovou „kaši“. Tuto „kašovitou hmotu“ můžete použít různě – dle příležitosti, nálady a chuti. Hned po vyrobení je kaše ještě teplá, takže ji můžete použít jako přílohu k hlavnímu jídlu, po vychladnutí pak třeba...

  • 21.07.2015 14:34

    Banánovo–malinový chia pudink (raw food)

    Recept na banánovo–malinový chia pudink. Bezlepkový, veganský a vitariánský recept, připravený dle principů raw food stravy. INGREDIENCE na 3 porce: Na chia pudink: 3 polévkové lžíce chia semínek (koupíte zde ») 300 ml banánového mléka (tj. rozmixovaný 1 banán s 2 dcl vody) Lžička agáve...

  • 14.07.2015 10:11

    Cizrnový humus (hoummos, hummus) aneb cizrnová pasta, dip, pomazánka či kaše

    Recept na cizrnový humus (hummus, hoummos). Oblíbená vegetariánská pochoutka, pocházející pravděpodobně z oblastí Středozemí a blízkého Východu. Humus najdete v receptech libanonské kuchyně, turecké a řecké kuchyně, ale také třeba marocké kuchyně. Cizrnový humus se dá konzumovat jako pomazánka na...

  • 21.06.2015 14:17

    Malá reportáž z centra Varšavy aneb tipy na raw food, veganská a vegetariánská jídla

    V půlce června 2015 jsem byla 2 dny ve Varšavě, a jelikož jsem jako převážná vitariánka hledala, kde se najíst ve stylu raw food nebo alespoň vegansky či vegetariánsky, bez cukru a ideálně bez lepku, rozhodla jsem se s Vámi podělit o svou malou zkušenost. A byla vcelku příjemná. Pokud budete...

  • 20.06.2015 19:50

    Rozhovor s Petrem Hanischem: „Když člověk věří své cestě, měl by po ní jít a nenechat se zviklat těmi, kteří ji nevěří.“

    Pro další rozhovor pro VitaStyle.cz jsem si vybrala zajímavého muže, který o sobě například tvrdí, že je milovníkem všeho opravdového a přirozeného, výtvarníkem s fotografickými ambicemi, gurmánem s německými předky, srdcařem milujícím anglický humor a žákem známé pražské výtvarnice Jitky Hilské....

  • 15.06.2015 17:53

    Banánovo–mangový chia pudink (raw food)

    Recept na Banánovo–mangový chia pudink, kterým můžeme zpestřit jakoukoli oslavu. Pro větší efekt servírujeme ve skleničkách nebo skleněných miskách. Přirozeně bezlepkový a veganský raw food recept. INGREDIENCE na 2 porce: Na spodní vrstvu: 3 polévkové lžíce chia semínek (koupíte zde ») 300 ml...

Záznamy: 41 - 50 ze 103
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Reklama:

Nejnovější články

Záznamy: 1 - 6 ze 6
Citrus-shop.cz

© 2015-2020 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode