Veganské vánoční čokoládové bonbóny s kustovnicí

22.12.2015 21:25

Většina z Vás už asi slyšela o kustovnici čínské neboli Goji. Kustovnice je známá pro vysoký obsah vitamínu C, antioxidantů, ale také pro beta-karoten, vitamíny řady B, vitamín E a další významné látky. Goji se řadí mezi super potraviny a mluví se o ní často jako o bylině dlouhověkosti a všeléku. Sušené plody kustovnice u nás lehce seženete. Můžete ji zobat jen tak samotnou, anebo si jí obohatit třeba domácí čokoládu, jako to dělám s oblibou já. Prostě si doma velmi snadno vyrobím veganské čokoládové bonbóny s kustovnicí. A když jsou zrovna Vánoce, tak ve tvaru vánočních motivů a mohu je mít jako součást vánočního cukroví.


INGREDIENCE (SUROVINY):

  • 150 g veganské hořké čokolády (ideálně s třtinovým nebo kokosovým cukrem, bez sójového lecitinu, tedy nejlépe složení jen: kakaová hmota, kakaové máslo, třtinový nebo kokosový cukr)  
  • Hrst sušené kustovnice čínské – Goji (koupíte zde)
  • Sirup (lze vynechat) – raw kokosový nektar (koupíte zde), rýžový sirup, agáve sirup apod.


POSTUP:

  1. Nachystáme si silikonovou formu na bonbóny a na dno vsypeme pár kousků kustovnice.
  2. Připravíme si vodní lázeň: Uvaříme vodu v rychlovarné konvici a přelijeme ji na dno hrnce. Na hrnec položíme skleněnou mísu nebo přímo nádobu na rozpouštění čokolády (misku do vodní lázně).
  3. Čokoládu nalámeme na kousky a vložíme do misky ve vodní lázni.
  4. Přidáme sirup (pokud chceme čokoládu sladší), ale nesmí být studený z ledničky, čokoláda by se mohla srazit. Sirup by měl mít pokojovou teplotu.
  5. Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme čokoládu až do hladka.
  6. Čokoládou naplníme připravenou formu.
  7. Dáme do lednice, případně do mrazničky ztuhnout.

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Záznamy: 1 - 10 ze 11
1 | 2 >>

© 2015-2017 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode