Makový závin aneb nepečený makovec podle Rawman & Rawoman (raw food)

22.03.2015 22:08

Vitariánský recept na nepečený makový závin aneb makovec podle webu www.rawmanrawoman.com. Bezlepkový, veganský raw food recept bez přidaného cukru.



INGREDIENCE na cca 20 kousků:

Na těsto:

  • 150 g pohanky (nenaklíčená nebo naklíčená)
  • 50 g lněného semínka
  • 50 g datlí
  • ¼ čajové lžičky soli
  • 50 g vody


Na makovou náplň:

  • 200 g rozemletého máku
  • 1 banán
  • 50 g datlí
  • 50 g vody
  • Med na doslazení (dle potřeby)


POSTUP - TĚSTO:

  1. Na přípravu těsta použijeme pohanku, která může být naklíčená nebo nenaklíčená. Hlavně musí být suchá, aby se dala rozemlít na prášek. Rozemletou pohanku a lněné semínko smícháme se soli a dáme stranou.
  2. Do mixéru dáme datle s vodou a rozmixujeme. Vzniklou datlovou směs přidáme k suchým ingrediencím a vypracujeme těsto. Pokud je těsto příliš suché přidáme vodu dle potřeby.


POSTUP - MAKOVÁ NÁPLŇ:

  1. Do misky dáme rozemletý mák.
  2. Banán, datle a vodu vložíme do mixéru, mixujeme do hladka. Vzniklou směs přidáme k máku a promícháme.
  3. Makovou náplň je možné dosladit medem, pokud si přejeme mít makovec sladší.  


POSTUP - ZÁVIN:

  1. Na pracovní plochu si položíme potravinářskou fólii, na kterou položíme těsto. Vezmeme druhou potravinářskou fólii, kterou položíme na těsto a válečkem vyválíme placku na závin.
  2. Když máme placku vyválenou, sejmeme vrchní potravinářskou fólii a na těsto dáme makovou náplň, kterou rozetřeme po celé ploše těsta s tím, že u okrajů vždy necháme kousek bez náplně a na konci (tj. směrem, kde budeme točit) necháme větší kousek bez náplně.
  3. S pomocí fólie závin zamotáme a necháme ho odpočinout přes noc v ledničce, aby se lépe spojil a snadno se krájel.


Pozn.: Tento recept pro www.vitastyle.cz.cz poskytl web www.rawmanrawoman.com.

 

Zpět

© 2015-2017 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode