Koprové rizoto s čerstvou zeleninou a uzeným tofu

07.03.2015 13:54

Veganský & vegetariánský recept na koprové rizoto s čerstvou zeleninou, uzeným tofu a vitariánskou koprovou omáčkou, připravenou dle pravidel raw food stravy. Jednoduchý recept na přirozeně bezlepkové jídlo, bez laktózy a mléka, bez přidaného cukru, bez chemických přísad a konzervantů.



INGREDIENCE (množství zvolte dle počtu osob):

  • Natural rýže
  • Uzené tofu (pokud možno bio a bez GMO)
  • Červená sladká paprika
  • Žlutá sladká paprika
  • Salátová okurka
  • Hrst natural kešu ořechů, namočíme na cca 2-4 hodiny do studené vody (koupíte zde)
  • Svazek čerstvého kopru
  • Sůl (nejlépe nerafinovaná mořská sůl bez přidaného jódu, keltská, růžová himalájská nebo vulkanická sůl)
  • ½ lžičky čerstvé citronové šťávy
  • + variabilně lžíce panenského dýňového oleje (lze vynechat)


POSTUP:

  1. Dáme vařit natural rýži (trochu ji osolíme).
  2. Přichystáme si velkou mísu (nejlépe skleněnou nebo porcelánovou).
  3. Očistíme papriky a okurku a nakrájíme je na malé kousky, které poté dáme do připravené mísy.
  4. Tofu nakrájíme na malé kousky a dáme na chvíli stranou.
  5. Nyní si připravíme raw koprovou omáčku. Slijeme vodu z kešu ořechů. Ořechy propláchneme a dáme do mixéru/mlýnku/robotu, přidáme pár kapek citronové šťávy (dejte nejprve jen málo), lžíci vlažné vody (nebo teplé max. 42 °C) a kopr. Stranou si nechte trošku kopru na ozdobu při servírování, jinak použijte celý svazek. Vše rozmixujte. Pokud je hmota moc hustá, přidejte mírně teplou vodu, znovu promixujte. Ochutnejte, dle potřeby lehce přisolte. Omáčka by měla být po kopru lehce nasládlá.
  6. Do uvařené rýže vmícháme kostky nakrájeného tofu, které se tak současně ohřejí. Necháme v zakrytém kastrůlku asi 3 minuty.
  7. Do mísy s nakrájenou čerstvou zeleninou nyní přidáme všechnu rýži s tofu a asi ¾ množství raw koprové omáčky a opatrně směs (rizoto) promícháme. Ochutnáme. Pokud máme rádi výraznější chuť, lze do rizota vmíchat ještě cca lžíci panenského dýňového oleje (nebo jiného oblíbeného za studena lisovaného rostlinného oleje).
  8. Ihned podáváme, než rizoto vychladne. Ozdobíme čerstvým koprem, polejeme zbytkem raw koprové omáčky a jako přílohu si k tomu můžeme dát třeba pár listů listového či ledového salátu.

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Záznamy: 1 - 10 ze 11
1 | 2 >>

© 2015-2017 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode