Kapiovo-bramborová kaše, veganský tatarák nebo pomazánka

05.08.2015 16:02

Brambory, červené papriky kapie a červená cibule. Základ pro veganskou kapiovo-bramborovou „kaši“. Tuto „kašovitou hmotu“ můžete použít různě – dle příležitosti, nálady a chuti. Hned po vyrobení je kaše ještě teplá, takže ji můžete použít jako přílohu k hlavnímu jídlu, po vychladnutí pak třeba namazat na pečivo jako pomazánku nebo ji podávat jako netradiční veganský tatarák. Třeba Vás napadne ještě jiné využití. Tento recept je bezlepkový a veganský.


INGREDIENCE:

  • 5 velkých brambor
  • 5 menších červených kapií (nebo cca 2 až 3 velké)
  • 2 červené cibule
  • Sůl (nerafinovaná mořská či růžová himalájská)
  • Kmín a koření dle chuti (např. koření na brambory)
  • 1 čajová lžička olivového oleje za studena lisovaného
  • 1 čajová lžička dýňového oleje za studena lisovaného

POSTUP:

  1. Brambory očistíme, oloupeme a dáme vařit v osolené vodě s trochou kmínu. Ke konci vaření přidáme bramborové koření.
  2. Než se uvaří brambory, očistíme si papriky kapie, odstraníme semínka a nakrájíme je na větší kousky, které vložíme do mixéru - například s „S“ nožem.
  3. Do mixéru přidáme lžičku olivového a dýňového oleje a kapie rozmixujeme.
  4. Až se uvaří brambory, slijeme z nich vodu a brambory přidáme do mixéru, kde je rozmixujeme společně s již rozmixovanou paprikou. Ochutnáme a případně přisolíme.
  5. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kousky a vložíme do mixéru, kde krátce smícháme s kapiovou kaší.
  6. Můžeme servírovat.
     

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Záznamy: 1 - 10 ze 11
1 | 2 >>

© 2015-2017 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode