Bezlepkový rýžovo-ořechový hřbet (nebo malá bábovka)

30.12.2016 16:16

Bezlepkový recept na voňavý rýžovo-ořechový hřbet nebo malou bábovku. Pokud použijete tmavý surový třtinový cukr nebo kokosový cukr, chuť i barva bude téměř perníková. Podpořit můžete případně i špetkou perníkového koření. Ale vyzkoušejte i bez něj.


INGREDIENCE:

  • 10 dkg rýžové mouky
  • 10 dkg mletého* surového třtinového nebo kokosového cukru (koupíte zde »)
  • 11 dkg mletých ořechů
  • 4 vejce
  • 6 polévkových lžic vlažné vody
  • 1 čajová lžička jedlé sody nebo prášku do pečiva
  • Troška kokosového oleje na vymazání pečící formy (koupíte zde »)


*Vysvětlivka: některé surové třtinové cukry se dají koupit už téměř v práškové formě, takže je použijete tak, jak jsou. Ty, které jsou více krystalové, umelte doma na mlýnku na ořechy či kávu do prášku.


POSTUP:

  1. Z vajíček oddělíme žloutky od bílků. Bílky si necháme zatím v hrníčku stranou a žloutky dáme do větší mísy.
  2. Do mísy ke žloutkům přidáme cukr a spojíme (pořádně smícháme/ tzv. utřeme).
  3. Do mísy přidáme vodu a promícháme.
  4. V druhé míse si smícháme mouku, mleté ořechy a sodu.
  5. Z bílků ušleháme sníh.
  6. Do mísy se žloutky přidáváme střídavě sníh a mouku s ořechy a sodou. Mícháme opatrně, spíše nadzvedáváme.
  7. Pečící formu (na hřbet či bábovku) vymažeme troškou kokosového oleje a vysypeme zlehka rýžovou moukou.
  8. Troubu vyhřejeme na 150 °C a pečeme asi 40 minut.
  9. Vyndáme z trouby a z formy vyklopíme opatrně až po vychladnutí.

Pozn: © www.vitastyle.cz. Kopírování bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno (více zde »).

 

 

Zpět

Reklama:

Nejnovější články

Záznamy: 1 - 10 ze 11
1 | 2 >>

© 2015-2017 VitaStyle.cz (www.vitastyle.cz) - všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode